Vem är Helene Norrman?

Lite om mig

Jag heter Helene Norrman och är född och uppvuxen i Hagfors. Där bodde jag med min mamma, pappa och mina två systrar.  

Gymnastik var mitt största intresse när jag växte upp och det är något som på ett naturligt sätt har följt med mig in i vuxenlivet. Gympa och dans får min själ att sjunga, för mig känns det viktigt att se till helheten, att både ta hand om vårt inre och den fysiska kroppen. Allt hänger fint samman.

Efter gymnasiet åkte jag till USA och jobbade som au-pair, jag hade verkligen tur som kom till en varm och kärleksfull familj, de fick mig att känna mig som en familjemedlem.  Jag älskade att prata livet med mamman i familjen, minns när hon pratade om vad en livskris kan vara. Livskris, tänkte jag!
 – kommer jag att hamna i en livskris?

Lite drygt 10 år senare förstod jag hur rätt hon hade. Livskris var något som gällde även mig, då separerade jag och mina två äldsta barns pappa. En separation är en sorg oavsett om man har valt att lämna relationen eller om man blir lämnad. Idag är jag tacksam för mina erfarenheter som livet har gett mig. Min stora familj betyder mest av allt för mig och vårt hem.  Vi bor i ett gammalt hus från 30- talet med mycket charm och det finns alltid något att pyssla med, jag blir mer och mer intresserad av att vara i vår trädgård, där jag kan njuta och filosofera. 

Min man Johan och jag blev föräldrar till Hugo vid 40 och 45 års ålder. Johan är pappa till Malin och jag är mamma till Jennifer och Alexander som idag är vuxna. Vi har också berikats med ett barnbarn, en liten flicka som heter Penny. Så lite grand vet vi hur livet i en bonusfamilj kan te sig.

Mitt genuina intresse för människor och hur vi människor relaterar till varandra har lett mig in i yrken inom funktionsstöd och missbruksvård och inom avdelningen för unga vuxna i Karlstad kommun.
I 10 år jag lett grupper inom arbetsmiljö och hälsa på ABF Värmland.
Jag har en lång arbetslivserfarenhet med mig innan jag började studera. Känns som en guldgruva av erfarenheter och kunskaper som gjorde min studietid ännu mer intressant.

Jag är utbildad samtalsterapeut, par- och relationsterapeut vid Akademin för SER-terapi i Helsingborg.
Har även läst sociologi på Karlstad universitet.
Idag arbetar jag som samtalsterapeut på HC Hälsoklinik på halvtid.