Klienternas egna ord

”Jag sökte hjälp pga relationen till min mamma. Situationen började bli ohållbar.

Mitt i småbarnsåren med familj, hus och arbete kunde jag inte fokusera. All tid och fokus gick åt att vara lättirriterad, arg, ledsen och stressad. Relationen med min mamma var så infekterad att den påverkade mig dygnet runt. Jag kunde ligga vaken om nätterna och vara irriterad. Drömma om situationer när jag sov som gjorde att jag vaknade irriterad och arg.

Jag hade ont i kroppen, åt receptbelagda mediciner mot migrän som jag hade väldiga besvär med och som kom ofta. Kände mig ledsen, arg, slutkörd och att jag inte ”orkade mer”. Jag funderade på att säga upp kontakten med min mamma. Blev lättirriterad för småsaker och handlingar som människor i min omgivning gjorde, det fick mig att vilja gråta eller explodera.

Jag har tidigare sökt samtalshjälp men har varken känt förtroende eller känt att det har hjälpt mig. Men med samtal, EFB andning och regression har jag nått känslor och smärtan i det och därmed fått läka både kropp och själ.
Under EFB kunde jag känna hur saker ”släppte” ur kroppen. Under samtalen reagerade kroppen med vibrationer. För mig var det som att kroppen, hjärtat och hjärnan behövde samarbeta och förstå.

Dagsläge: Jag äter inte längre medicin mot migrän. Har en fantastisk relation till min mamma och till mig själv.
Bitar har fallit på plats och jag känner inte längre sorg utan glädje över att få leva och närvara just i mitt liv.”

- Emma

”Jag har testat flera terapiformer tidigare och de har hjälpt mig måttligt men jag har inte riktigt kunnat hitta grunden till problemen. När jag började gå hos Helene så släppte allt och just SER-terapi har varit en oumbärlig hjälp att låsa upp den känslospärr som jag haft så länge jag kan minnas.

Nu var det ett halvår sedan vi hade vårt avslutningssamtal och jag känner mig sällan låst längre. Känslorna flödar fritt och jag känner mig starkare eftersom jag tillåter mig själv att vara allt jag är fullt ut. Det känns numera helt naturligt att känna saker hela vägen och det har medfört vad jag önskat mig mest i hela världen, djupa vänskaps- och kärleksrelationer.
Min tid hos Helene har hjälpt mig acceptera mig själv och öppnat upp det som tidigare varit stängt.”

- Hanna

”Att gå på kurs med Helene är som att hitta hem till sig själv. Hon förmedlar kunskap på ett avspänt sätt som berör alla sinnen.
Kram”

- Ingrid

”Med ett varmt och mjukt bemötande, fick du mig att känna en tillit jag sällan känner, och helt plötsligt fanns förmågan att öppna upp, visa mig sårbar.

Med tålamod och tilltro till ditt arbete fick du mig att växa, våga lita på mig själv.
Min självkänsla växte sig stark, och jag satte ner foten och skickade skammen till en liten vrå.. där den får finnas tills den faktiskt har rätt att visa sig.

Jag känner en sån inre frid idag. Jag vågar lita på min förmåga att ta de kliv jag behöver för att ta mig dit jag vill, bara för min egen skull.

Tack för att jag fick förmånen att få komma till dig och din ombonade hydda. Du är en fin förebild för hur terapi kan verka och ditt arbete, en vision för hur det skulle kunna se ut i framtiden för många.

Speciellt om de också för förmånen att träffa dig.”

- Nina